distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Omul cu mai multe feţe – azi dezvăluite de…jeg

2 Comments

Totul pleacă de la cât de nesimţit poţi fi. Totul pleacă de la repulsia mea legată de nesimţirea celui pe care trebuie să-l suport, căruia eu îi acord un nivel acceptabil de respect, pentru că mai mult nu merită. Şi cum e vorba de o ea, ea colega mea nesimţită şi împuţită de cameră, normal că am ajuns la capătul răbdărilor. Pur şi simplu am ajuns la acel nivel la care îţi vine să o pocneşti. Pentru prostie. Îţi vine să faci un bine omenirii şi să scapi lumea de una din miliardele de proaste. Revolta mea şi cuvintele mele jignitoare sunt nimic în comparaţie cu starea pe care o am.

Întrebarea principală e: cât de mult se poate avansa cu prostia? Extrem de mult. Spre exemplu, acum câteva minute, după ce toată lumea s-a întors în cameră, deşi toată ziua, sau mă rog, câteva ore a fost camera goală, s-a întors şi scumpa şi draga colegă (GHILIMELE, GHILIMELE !!!) după o plimbare. Nu am nimic cu asta. Ceea ce m-a deranjat foarte tare a fost că, după ce a făcut duş, s-a gândit ea că trebuie să facă curat. Un an întreg nu prea s-a omorât, însă acum e vremea să îngraşe porcu` în ajun şi să vadă lumea cât e ea de harnică şi gospodină. Şi s-a apucat. Totul bine şi frumos, facem curat pentru ochii soacrei, că deh, aşa se face, şi ajungem la dat cu mopul. Inmoaie “deşteapta” mopul în apă şi se apucă să dea aşa pe jos. Nu tu stors, nu tu nimic. Mă uit, şi îmi zic că mă înşeală privirea, că nu are cum cineva să fie atât de imbecil (deşi o mai demonstrase şi altă dată, eu am tot sperat că e o stare parţială, vreo boală de moment, ceva…dar nu!). Ei bine, ce crezi? La un moment dat se gândeşte că nu a dat prea bine cu mătura şi acu` o văd că ia nişte apă în gură şi se apucă de stropit pe jos. DIN GURĂ ! Am zis că nu-i adevărat. Altă colegă o întrebă ce face, în timp ce râdea, eu mă trezesc vorbind: “Ca la ţară. Să-mi bag picioarele, aşa făcea mamaia-n bătătură, ca să se lase praful.”. Problema era că făcea asta pe covorul din camera în care mai trăiesc 4 persoane înafară de ea. Şi ca tabloul să fie complet, termină fătuca de făcut curat dă cu mopul şi numai o văd: dădea cu mopul pe covor! Nu era prima dată când făcea asta, nu era prima dată când i-am răspuns să nu mai facă asta. Şi nici singura care i-a spus nu am fost. Ce îmi răspunde? “Aşa fac eu curat, să se ia praful!” Eu deja turbam. Mă stăpânesc totuşi şi îi spun calm fetei, că aşa poate să facă la ea acasă. Ea cum e imbecilă, vrea să răspundă, cum să fiu eu  cea cu ultimul cuvânt? Îmi zice că atunci când e vremea mea, pot să fac curat cum vreau, până atunci ea face cum vrea. Eu deja mai aveam puţin şi începeam să ţip, însă i-am zis doar că înafară de ea, mai trăiesc şi alte fiinţe în camera asta.  Şi a ieşit din cameră. Asta s-a petrecut în câteva minute. Poate eu sunt nebună, crizată sau mai ştiu eu ce, însă aş vrea să cred că e de vină căldura în cazul ei. Nu e. Aşa  face de când am avut nenorocul să fiu cu ea în cameră şi în grupă.

Altă chestie care mă enervează la culme. Un om normal, când se duce la toaletă, se spală pe mâini. Şi un om mai puţin normal, când ar vedea toaletele din căminul nostru, faptul că fetiţele alea dulci şi gătite nu sunt în stare să nimerească vasul toaletei atunci când îsi fac nevoile (ambele !) şi nici hârtia în coşul de gunoi nu o pot arunca, ci e menită să decoreze podeaua cabinei, când ar vedea că poţi lua orice boli dubioase dintr-o astfel de toaletă, cu siguranţă s-ar spăla pe mâini, nu?  Nu ! Drăguţa se duce la toaletă, fără  săpun. Nu se spală pe mâini. E alegerea ei, ar spune unii, însă când se întoarce în cameră şi se apucă să verifice frigiderul sau dulapul în care tinem pâinea şi diverse alte alimente, mă apucă disperarea. Bine frate, alegi să fii împuţit, însă nu-mi infesta şi mie mediul. Trăieste tu în lumea ta, dar nu-i afecta şi pe ceilalţi ! Mă uimeşte când o văd că se apucă să mănânce sau să gătească, cu aceleaşi mâini împuţite. Practic, ea se spală pe mâini doar când face duş. Şi ăla cât de rapid, că a fost subiect de glumă în toată camera, semn că uneori mai observă şi altele…

În cameră, înainte de camera propriu-zisă, există un mic hol, despărţit printr-o draperie. Acolo sunt dulapurile noastre de haine şi locul unde ne schimbăm. Vrei să te schimbi? Tragi draperia şi te schimbi. Un minimum de intimitate, însă există. Problema apare atunci când don`şoara declară că ea nu e pudică. Şi că nu îi e ruşine să se schimbe de faţă cu noi. Bine, bine. Dar cu ruşinea noastră cum rămâne? De când faptul că ea nu e pudică îi permite să-mi ofere mie o “privelişte” fără să o fi cerut? Poate eu nu am chef să-i văd ei toate cele, poate mie mi-e scârbă. Ca să nu mai zic că în momentul în care eu mă schimb, ea trece pe acolo sau se găseşte că vrea să se schimbe şi ea. Păi stai puţin. Eu am nevoie de intimitatea mea, şi prefer să îmi expun corpul cui vreau eu şi când vreau eu.  Dar contează asta? Desigur că nu.

Astea sunt mici exemple de cât de nesimţită poate fi o persoană. Şi mă voi ţine să scriu tot. Pentru că nu vreau să uit asta, sau să mai sper că există vreo scăpare pentru cei de felul ăsta. Vreau să citesc şi să-mi amintesc de toate, ca o prevenire. Ca o învăţătură. Şi până la urmă, oare până la ce nivel poate duce prostia omenească?

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

2 thoughts on “Omul cu mai multe feţe – azi dezvăluite de…jeg

  1. Foarte tare!!! Te compatimesc pentru “peisaj” … Daca traia Creanga acum… amintirile lui din copilarie nu mai erau atat de amuzante :))

    Cum mah sa dai cu mopul pe covor? Hahahaha :)))))))) lesiiiiiin… Bine… chiar imi pare rau ca trebuie sa ii vezi formele corpului in toata splendoarea 😀

    Hai sa vedem maine ce o mai taie capul :))

  2. si cu onoarea mea nereperata cum ramane?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s