distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Mirobolante – interacțiuni cu CFR-ul

1 Comment

 

Pentru că nu se putea să funcționeze totul bine (nu perfect, dar măcar bine) în ceea ce privește CFR-ul (de unde așa minune?!?) am reușit să nimeresc într-unul din trenurile-minune în care toate visele coșmarurile se împlinesc. Întâmplarea a avut loc acum câteva zile…

De cum m-am urcat în tren și mi-am ocupat locul, am fost întâmpinată cu fraze de genul “bună gagicuța asta! ce scumpete, și uite mă, stă lângă noi!” fraze care nu puteau să iasă decât din fundul gura unor buricari împuțiți ce duhneau a drojdie. Asta în primă fază.

Îmi văd de treaba mea, mă așez (cu două cărți, sticla cu apă și sursa de energie – biscuiți BelVita descoperiți recent datorită unei persoane căreia îi mulțumesc!) și încerc să mă pregătesc psihic pentru 5 ore de mers cu trenul. După două minute se trezește un individ că el nu are loc pentru bagaj așa că se decide să-mi mute mie geanta care se rupe. Și nici măcar nu era a mea. O mut sub scaunul meu și pun ghiozdanul în locul ei. Nu e vina mea că nu e destul spațiu asigurat pentru bagaje. După alte cinci minute constat cu uimire (faptul că suntem în 2012 mă uimește) că nu funcționează aerul condiționat. Trenul e de tipul Săgeată Albastră. Azi e caniculă. Trenul a plecat la ora 14:37. Suntem înghesuiți, e cald, aerul condiționat și-a luat liber azi și în plus…e și curent. Pentru că dacă nu funcționează aerul condiționat deschidem geamurile. Și când sunt deschise toate geamurile se face curent. Rezultă de aici o durere de cap îngrozitoare. Soarele e de partea mea…și nu într-un mod prietenesc, ci de partea cu locul pe care stau eu…și ca să fie totul bun, a venit și un miros de tot rahatul, la propriu, de la toaletă. Mai am atâtea ore până ajung și deja simt că nu mai pot. Între timp am ajuns la Babadag și-mi alung puțin gândurile negre pentru a-mi lua la revedere.

Cum nu putea ca totul să se termine atunci, am ajuns în Gara de Nord cu o oră întârziere și după alte 50 de minute am ajuns și eu acasă. Mi-e ciudă când mă gândesc că la un moment dat o să trebuiască să plec spre Iași cu trenul de noapte. Până atunci…te salut CFR. De la distanță.

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

One thought on “Mirobolante – interacțiuni cu CFR-ul

  1. CFR-ul e…asa cum il stim. La mine a mers aerul conditionat. Combinat cu frigul de afara, ca era noapte…iti dai seama. Cat despre Babadag…limonada. Buna limonada, rece. Si cafea. O minunatie de cafea la vremea ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s