distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

De zi cu zi…mijlocul de transport în comun.

3 Comments

Am crezut că Bucureşti-ul are un mare minus la capitolul “mijloc de transport în comun”, iar ăsta a fost unul din motivele pentru care îl uram. Ajung în Iaşi, unde nu am interacţionat, în cei doi ani care au trecut până acum, cu tramvaiele sau cu autobuzele. Nu prea mult. Până anul ăsta.

Cum vremea s-a schimbat (era şi cazul, e decembrie)…oamenii au devenit şi mai conştiincioşi şi loiali decât cum erau pe timp de vară. Adică se îmbulzesc către mijloacele de transport în comun, se adună roiuri, cete, turme în staţii şi aşteaptă să le vină jucăria cu care să se plimbe. Studenţii ca studenţii, pe frigul ăsta nu-ţi mai vine să mişti picior pe pasarelă, ca să treci din Alexandru către gară. Da` ce te faci cu octogenarii?!

Ei bine, azi trebuia să ajung pe la facultate la 8 fără 10, la program, aşa că am plecat la 7 de acasă. Ajung în staţie, observ că se măreşte turma de studenţi, eu printre ei, mai trec 5 minute, mai apar doi-trei, pe lângă ei, jumătate de turmă de pensionari, hopaaa! Toată lumea prezentă, a venit autobuzul!

Urc în autobuz, observ că e acceptabil (adică găsesc un loc bun la mijloc, lângă geam, alături de un tip şi o tipă) şi încerc să mă bucur de faptul că am fost inspirată să urc printre primii. După două staţii autobuzul era deja full. Începuseră deja să se ciondănească, mai o scânceală, mai un “compostează-mi şi mie, te rog!” mai un impuls din partea celorlalţi pasageri ce n-au fost aşa norocoşi şi se îmbrâncesc la uşă, moment în care colegu`  de suferinţă îi spune tipei de lângă el:

–          Ei, cum ar fi să fiu acum lipit de geam, ca-n desene animate, cu limba de-un metru şi cu faţa storcită de geamul ăsta?

–          Hahaha! Ar fi ceva! i-o trâteşte tipa, continuând să râdă.

Să mai spun că după vreo două minute scena era pusă în acţiune? Tipul a reacţionat:

–          Băăăă, dar am glumit! Eu doar ziceam aşa, da` acum chiar sunt lipit de geam! Şi uite şi la ăia din 41 ce râd de noi!! (tocmai ne depăşise autobuzul 41)

Mai trec vreo două staţii, iar după închiderea uşilor văd cum îşi fac loc vreo 3 studenţi, reuşind să ajungă până-n locul în care eram eu. Una din tipe (că erau două tipe şi-un „el”) a început să se plângă că nu are cum să se ţină, moment în care, din compasiune, îi fac puţin spaţiu (puţin din puţinul meu) şi ajunge fata să se ţină, afişând un zâmbet de ren dat cu ruj, că tare roşii îi mai erau buzele. Încă două staţii mai parcurgem şi o văd pe don`şoară că migrează spre spaţiul ăla puţin, că ajunge astfel să se sprijine cu totul de geam, ba mai mult, se întoarce cu spatele şi începe să se sprijine de mine. Apăi duduie, ce-i asta? Eu îţi fac un bine şi tu îmi furi spaţiul, aerul şi priveliştea? Păi e frumos? Asta-mi spuneam în gând când, din contemplarea mea, am fost trezită de o coamă de păr ce m-a plesnit peste faţă. Până să mă dezmeticesc eu, mai primesc una. Băi ce dracu`? Observ că pe duduie o cuprinsese o aşa curiozitate că-şi tot întorcea capul dintr-o parte în alta, de aici şi coama peste faţă. Mă enervez şi mormăi în sinea mea ca Muttley, dar mă gândesc că poate i-a trecut curiozitatea. M-am gândit prost…după câteva minute iar s-a trezit instinctu-n ea şi s-a apucat să dea din cap plesnindu-mă pe mine peste faţă, după care izbucnesc:

–          Scuzaţi-mă, vă apăraţi de muşte?

Tipu` lipit de geam începe să râdă sălbatic, dar eu foarte serios, mă uit la duduie care se chinuia să se întoarcă, să vadă dacă eu chiar ei îi vorbesc.

–          Poftim?

–          Vă apăraţi de muşte? De asta daţi aşa din cap?

Ăl` lipit de geam începe mai tare să râdă, începe şi tipa de era cu el să râdă isteric, iar duduia cu coamă de leu se întoarce la 180° pufnind ca un tren în gară, cu botu` cât Rusia: la fel de mare şi la fel de roşu.

Nu ştiu dacă până la urmă s-a prins că am făcut-o vacă, la modul discret, cert e că n-a mai dat din cap. I-a murit curiozitatea odată cu ultimul ei neuron…

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

3 thoughts on “De zi cu zi…mijlocul de transport în comun.

  1. Hahahahahahahaha =))))))))) ahahahahahahahahahahahahahahahahah “zambet de ren” =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) hahahahahahahaha “muste” :)))))))))))))))

  2. :))))bine i-ai facut!:)))

  3. tare as fi vrut sa fiu de fata pentru o portie de ras zdravana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s