distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Eu nu-mi fac cont pe facebook!

9 Comments

Am intrat pe site-ul facultății să văd ce mai e nou, dacă mai e ceva. Nimic nou, sau mai bine zis nimic foarte nou, pentru că aspectul site-ului s-a îmbunătățit de curând. Am văzut într-un colț atât de binecunoscuta siglă/iconiță a paginii de facebook a facultății de istorie. Precizez că nu am facebook, nu am  să-mi fac vreodată cont și sunt foarte bine așa. Trăiesc, în ciuda spuselor unora că „dacă nu ai feisbuc nu trăiești, frate!”. Ei bine, eu sunt aici să demonstrez contrariul. Revenind, am  intrat de curiozitate pe pagina de facebook a facultății de istorie și am „aruncat” un ochi pe acolo. Prima știre…sau  ultima postată:

 „Fost Profesor al Facultatii noastre, Membru al Academiei Romane, Domnul Mircea Petrescu-Dimbovita a plecat spre o lume mai buna. Dumnezeu sa-l odihneasca!

http://www.agendadeiasi.ro/ziare/ziarelocale/21-continut/32507-doliu-in-lumea-academica-mircea-petrescu-dimbovita-unul-dintre-cei-mai-cunoscut-profesori-pe-care-i-a-avut-universitatea-qaicuzaq-iasi-a-murit-la-varsta-de-98-de-ani.html

Nu iau în râs știrea, nu-mi bat joc…regret că pierdem din profesorii buni.

Ceea ce m-a făcut să râd destul de amar însă, a fost că două personaje au dat like știrii. Acesta e doar unul din multele motive pentru care nu-mi fac cont de facebook, sau pagină sau cum  i-o spune. Nu înțeleg rostul acestor „like-uri”. Îi spuneam și Cătălinei azi…măcar  dacă un like ar reprezenta 10 bani pentru cel ce primește…

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

9 thoughts on “Eu nu-mi fac cont pe facebook!

 1. Sunt multe de spus, dar o sa rezum eu cum pot. Aceasta “retea de socializare” a devenit ceva care mai rau prosteste decat sa educe, cu unele exceptii bineinteles. Nu am renuntat la cont dintr-un singur motiv: pe anumite site-uri imi pot crea cont mai usor cu ajutorul contului de facebook. Dar inseamna ca as fi intr-un fel inconstient daca as mai recomanda asa ceva cuiva, sa se “alature” acestui “spot publicitar” unde a inceput de mult sa predomine urme de prostie. Este un dezechilibru total. Foarte bine ca ai luat sau mergi pe aceasta decizie. Imi pare rau pentru profesor.

  • Sunt conștientă că pot exista și lucruri bune pe facebook, însă pe mine nu mă motivează îndeajuns…nu încât să ajung să-mi fac cont. Iar oamenii care au conturi îmi motivează decizia de a nu-mi face. Fiecare are motivele lui/ei de a-și crea sau nu un cont pe facebook.

 2. Despre Facebook îţi împărtăşesc părerea. totuşi cred că mergi un piculeţ prea departe. Nu spun că eu unul aş fi dat like unei asemenea ştiri. Spun însă că un like nu are întotdeauna legătură cu conţinutul strict al postării. Poate fi şi un mod de apreciere a muncii depuse de cel ce aduce la cunoştinţă unele lucruri mai puţin plăcute. Repet, nu includ aici anunţurile din spectrul celor exemplificate de tine.

  • Probabil nu știu eu prea bine cum funcționează toată faza cu facebook-ul, însă acest post se leagă strict de atitudinea mea în legatură cu site-ul cu pricina. E motivul meu, unul din multele pentru care nu-mi fac cont (am fost întrebată deseori de ce nu-mi fac).

 3. Gând la gând, cu bucurie, vizavi de fb.
  Nu prea mi-am pus întrebări despre rostul său.
  La ce ar folosi,când pot fi eu însumi?
  De fapt nu pentru fb am trecut, ci ca să-ţi mulţumesc pentru vizită şi follow.
  Le consider mai de valoare, decât iluziile unei socializări la modă
  Madi şi Onu

 4. Cunosc. Si pe facebook vad sute de like-uri la stiri despre nenorociri si atentate teroriste.

 5. Bravo! Nici eu nu simt ca ar trebui sa-mi fac desi multi dintre cei pe care ii cunosc si au cont ma privesc putin cam “ciudat” ca am rezistat atata timp fara sa-mi fac cont si ca rezist in continuare:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s