distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Omul cu pălărie și costum elegant.

3 Comments

Acum câteva zile, pe când mă întorceam acasă, am fost uimită să constat că încă mă mai uimesc oamenii (repetiție intenționată!). Gesturile unora dintre ei, și probabil nu unii oarecare. Eram în zona gării din Iași și mă pregăteam să traversez pasarela pentru a ajunge în cartierul Alexandru cel Bun când mi-am  ridicat privirea și m-am concentrat mai mult pe ceea ce vedeam .

 În fața mea, un om în costum elegant, la dungă, curat, călcat (costumul), impecabil, strângea hârtiile de pe scările pasarelei. Într-o pungă. Aduna pur și simplu orice hârtie, reclamă, ambalaj și le punea în pungă. Era extrem de grăbit. Am urcat scările și am mers oarecum în spatele lui, destul de mirată de ceea ce făcea. Strângea în goana lui toate hârtiile de pe pasarelă. Cele de pe jos, cele care eram puse în gardul de protecție…le aduna într-o viteză uimitoare, eu urmărindu-l oarecum contrariată. Era un oarecare contrast  între costumul lui, pălăria și acțiunea pe care o săvârșea.  Neputând să-mi stăpânesc uimirea, l-am urmat în viteză ca să observ ce face mai departe. Am ajuns la capătul pasarelei, domnul încă strângând gunoaiele altora. S-a îndreptat apoi spre un coș de gunoi, a aruncat punga cu pricina și s-a întors spre trecerea de pietoni ca și cum nimic nu se întâmplase. M-am  mai uitat o dată la el. L-am studiat. Era un domn elegant, nu m-am înșelat. A traversat, după care a luat o altă pungă goală de pe jos (!) și a început să strângă din nou hârtiile.  Am trecut de el și m-am uitat în urmă. Tot strângea gunoaie.

Încă vreau să aflu ce s-a întâmplat și cum de face asta. S-a săturat de gunoaiele altora? De ce un om elegant poate strânge după alții care nu sunt în stare să strângă după ei?  De ce făcea asta? Nu e drept! Sau e?! Cel puțin știu că după mine omul acela nu va strânge, însă mă gândesc, eu aș strânge după alții? Câți dintre noi ar face asta? S-ar apuca să strângă gunoaiele altora?

Astăzi am trecut din nou pe pasarelă și era curată. Nu erau hârtii…Oare vântul a fost cel care le-a dus departe sau a trecut din nou domnul acela? M-am întrebat asta în timp ce îmi purtam pașii spre casă. Încă mă mai întreb…

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

3 thoughts on “Omul cu pălărie și costum elegant.

  1. Te-ai gandit ca probabil, in afara de tine au fost si altii care s-au intrebat acelasi lucru? Poate asta a fost intentia domnului respectiv. Poate voia sa arate ca in ciuda a cat de elegant sau important, ori opusul, este un om, trebuie sa avem grija de mediul in care traim. Nu cred ca s-a apucat sa stranga acele gunoaie doar pentru ca il deranjau, sau poate da, nu am de unde sa stiu. Cred ca a avut un scop. Si daca este acela de a-i face pe oameni sa se mai gandeasca o data la gunoaiele de pe jos, ca ar trebuii stranse chiar daca altii au fost aceia care le-au imprastiat, inseamna ca si-a atins obiectivul, iar dovada este chiar acest articol. Dar este doar opinia mea:). Frumos din partea lui.

    • Și eu m-am gândit la multe posibilități și motivații pentru gestul lui. Aș vrea să-l mai întâlnesc o dată ca să-l întreb și să-i mulțumesc.

  2. Ce ciudat, si eu stau tot peste pasarela. Poate chiar ne-am intalnit si n-am stiut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s