distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Idei scurte despre vară

5 Comments

          Vară, vară, vară!  Încă sunt în anotimpul în care speram să fac atât de multe, și chiar am făcut deși câteva din proiectele mele s-au îndepărtat ușor. Cu sau fără voia mea. Încă mai cred că mai pot recupera în astea atât de puține zile până se va schimba anotimpul. Și dacă se schimbă, ce? O să vină toamna cu proiectele ei, unele dintre ele fiind cele din vară care au fost amânate. Atâtea planuri…dacă nu m-aș cunoaște și aș fi citit ce am scris mai sus, aș fi zis despre mine că sunt o persoană strictă, care-și face planuri pentru orice, în orice moment și care nu poate trăi fără să-și organizeze viața cu câteva anotimpuri înainte. Evident, nimic nu e adevărat, din contră. Însă sunt de părere că a-ți organiza proiectele și a le gândi, ajută mult mai ales în cazul meu. Sunt genul de persoană care se angajează să facă foarte multe lucruri și uneori nu reușesc să le duc la capăt. Așa că organizarea asta mă ajută să finalizez cât mai mult din ceea ce-mi propun. Ba chiar uneori îmi scriu ceea ce vreau să fac, cum am de gând să rezolv și cam cât timp îmi aloc pentru asta. Și funcționează întotdeauna, așa că recomand tuturor metoda asta.

           Trecând peste astea, a fost o vară frumoasă, am reușit să ajung la mare de mai multe ori, am fost pe șantier (arheologic, da? …și încă aș mai fi stat…), am mâncat o mulțime de chestii grozave (printre care multe specialități lipovenești) șiiiiii….încă nu s-a terminat vara! Singurul meu regret e că nu am ajuns la munte.

       Dar în legătură cu marea, cine își dorește o plajă care nu e înțesată de turiști, recomand plaja Vadu sau Corbu. La Vadu un  inconvenient e că o porțiune de vreo cinci km de drum e din plăci de beton care sunt denivelate și îți cam rup mașina. Ambele plaje sunt sălbatice, doar la Corbu găsești un minuscul bar pe plajă. Au însă cherhana și o pensiune. Poți campa și poți veni cu rulota pe plajă. Mie mi-a plăcut, prefer plajele de felul acesta în locul celor unde nu poți face doi pași fără să calci pe cineva sau să te înțepi în vreun ciob de sticlă de bere. Și nu în ultimul rând, dacă ajungeți în zonă vizitați și cetatea Histria!

      Ce altceva am mai făcut? Brățări pe care le-am împărțit în stânga și-n dreapta (sper să reușesc să-mi fac și mie una pe care s-o port) și bineînțeles, am citit. Și cărți serioase și cărți de o zi, și beletristică și de specialitate. Momentan citesc Numele trandafirului de Umberto Eco. Am aflat după ce am cumpărat-o că a fost o mare modă printre vedete să se laude cu câte cărți au citit ei de la acest autor. Eu habar n-aveam. Nu-mi pasă oricum, am ales cartea după ce am citit câteva recenzii. Și urmează să-mi scriu și eu părerea, aici pe blog.

Cam atât cu ideile de-un paragraf. Revin în curând cu o rețetă și cu poze multe.

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

5 thoughts on “Idei scurte despre vară

  1. Ai uitat sa bifezi ca m-ai vazut si pe mine :)) de doua ori! 😛

  2. Eu nu obisnuiesc sa-mi fac planuri pentru o anumita perioada de timp. Vara asta nu a fost precum ma asteptam sa fie, dar nu regret mai nimic. Poate doar, asemenea tie, faptul ca nu am reusit sa ajung la munte. Dar poate la anul… Sau si mai devreme, de ce nu?
    Se pare ca te-ai distrat, ai facut ce-ti place si asta e cel mai important. Toate astea o sa se transforme in amintiri frumoase.

    Ps: Foarte fain noul aspect! Ti se potriveste :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s