distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Rețetă de pește: știucă umplută

1 Comment

         Printre mâncărurile încercate în Dobrogea, mai exact în Sarichioi, se află o rețetă de pește,  știucă umplută. Modul de preparare este destul de simplu iar rezultatul este extrem de gustos.

Ingrediente:

1 știucă de  2-3 kg

2 cepe mari

2 cartofi potriviți

6 căței de usturoi

verdeață proaspătă – mărar, pătrunjel

2 ouă

sare

piper

cimbru

Mod de preparare:

      Se curăță știuca de solzi, se îndepărtează capul și se eviscerează în acest moment,  trăgând intestinele odată cu capul. Se jupoaie pielea  de pe știucă (aceasta trebuie să se jupoaie atent, astfel încât să poată fi umplută ulterior).  Se separă carnea de pe oase și se dă prin mașina de tocat împreună cu cartofii, ceapa și usturoiul. Se adaugă verdeața, condimentele și ouăle crude și se amestecă. Se umple pielea știucii cu compoziția rezultată. Se coase și se unge cu ulei pe o parte și pe alta și se dă la cuptor pentru o oră, mai întâi la foc mare și apoi la foc mic. Se scoate și se servește de obicei rece. Pentru efect se poate pune la cuptor și capul știucii și se poate orna tava pe care este servită cu felii de roșii, de lămâie și cu verdeață.  Se servește cu vin alb. Poftă bună!

DSCN9563DSCN9569DSCN9566DSCN9572

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

One thought on “Rețetă de pește: știucă umplută

  1. Nu ma omor dupa peste, dar arata destul de bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s