distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Am făcut pace cu mine însămi…

Leave a comment

      Câteodată ajung să am o idee pe care cred că o avem cu toții uneori. Câteodată am impresia că toate relele din lume mi se întâmplă mie. Sau celor apropiați mie. Am unele momente când cred că e din nou o perioadă de timp în care se pot întâmpla numai lucruri urâte, că parcă toate necazurile și-au dat întâlnire cu viața mea în același timp, doar pentru a-mi face mie de petrecanie. Și constat că deși uneori mai văd și cer albastru, norii ăștia negri care-mi încruntă privirea se tot adună deasupra capului meu. Asta se întâmplă de obicei când cred și sper că în sfârșit toate or să fie bine, când cred și sper că nu o să mă mai simt stresată de gânduri și probleme, când cred și sper că voi putea spune că e o perioadă fericită din viața mea, de care pot să mă bucur.  Exact când îmi deschid mintea pentru lucruri noi, pentru gânduri frumoase, se întâmplă.

        Și încerc să înțeleg rostul acestor perioade și necazuri. Îmi spun că toate se întâmplă cu un motiv, că am de învățat din asta, că trebuie să mă descurc. Dar în secunda următoare, tot mintea mea formulează următoarea idee: am mai trecut prin greutăți, am învățat ce înseamnă, de ce trebuie să repet? De ce nu se pot termina măcar pentru un timp?!  Se presupune că după  atâția ani, am înțeles și m-am obișnuit cu ideea că nu există viață fără probleme, dar atunci, de ce mă enervez mereu că totuși nu e altfel? Încerc însă să mă încurajez tocmai prin faptul că până acum am reușit să trec peste și să fac cumva să fie bine. În cele mai multe dintre cazuri, a fost bine. Doar că trebuie să am răbdare și totodată să rezolv pe rând problemele. Și mai trebuie să fiu puternică și să cred în mine. Pentru că într-un final, chiar dacă exact în aceste momente grele nu cred, o să fie bine, se vor rezolva problemele care îmi par acum imposibile.

         Cumva, cândva, voi avea un moment în care voi spune că sunt perfect fericită, perfectul acela imposibil. Cred în asta și sigur se va întâmpla. Am învățat că atunci când încerci să controlezi totul, nu te poți bucura de nimic. Uneori e bine să te relaxezi, să tragi adânc aer în piept, să lași la o parte și să ignori necazurile și să trăiești momentele pe care le ai. Pentru că întotdeauna când te axezi pe anumite probleme lași să-ți scape clipe în care sigur te-ai fi simțit bine.

         Am învățat că dacă vrei să schimbi ceva, dacă vrei ca viața ta să se schimbe, nu trebuie să aștepți pur și simplu să se întâmple. Ești singurul care poate schimba ceva, începând din această clipă. Și cel mai ușor e să schimbi ideea că pacea vine din exterior…nimic nu-ți poate aduce pace, ci doar tu. Important e să pornești de la raza de soare cea mai puternică și  s-o lași să-ți fie călăuză.

75e895c2_c96ef0cd0df6cf07fe6-post

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s