distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Rețetă: brăduți din fursecuri.

2 Comments

        Pentru Crăciunul acesta, pe lângă brioșe și alte tipuri de dulciuri pe care o să le pregătesc, m-am gândit să mai încerc ceva. Văzusem pe internet o poză așa că m-am gândit să fac și eu niște fursecuri în formă de brăduț. Sunt ușor de făcut și sunt de efect.

Ingrediente:

Pentru fursecuri:

250 ml unt – o cană – eu l-am topit

120 ml zahăr – (1/2 cană de zahăr)

1 ou mare

15 ml esență de vanilie

750 ml făină (3 căni)

1 plic praf de copt

½ linguriță de sare

2 pliculețe de zahăr vanilat

Pentru „liantul” dintre ele am folosit budincă. Mi s-a părut mai ușor și asta aveam momentan în casă, însă se poate folosi orice cremă.

Mod de preparare:

          Într-un bol mare se mixează untul cu zahărul (dacă nu l-ați topit înainte se mixează la viteză mică până se topește zahărul, apoi la viteză mare până devine cremos). Separat se mixează la viteză mică oul cu esența de vanilie. Se adaugă la compoziția anterioară și se amestecă. Într-un bol se amestecă cu o furculiță făina cu praful de copt și cu sarea. Se încorporează treptat în compoziția mixată mai înainte, amestecând cu o spatulă. Astfel rezultă un aluat care se împarte în patru și se aplatizează fiecare boț de aluat în discuri. Se împăturesc în folie de plastic și se dau la congelator pentru jumătate de oră. După cele 30 de minute se scot și se întind pe planșeta presărată cu făină. Se întinde o foaie potrivită (nici subțire dar nici groasă) și se folosesc cuttere pentru formă.

             Se pun într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Se țin aproximativ 10 minute, până când devin puțin aurii.

                 După ce se lasă la răcit, se pregătește budinca conform rețetei de pe spatele plicului. Fursecurile se așează în funcție de mărime: baza este cel mai mare fursec, se adaugă budincă, următorul fursec ca mărime, iar budincă și tot așa până avem niște brăduți frumoși. După ce se răcește puțin budinca, se presară zahăr pudră deasupra. Se păstrează la frigider până vor fi serviți.

              Cam asta e rețeta mea de fursecuri în formă de brăduți. Eu am făcut o încercare cu fursecuri albe cu budincă de ciocolată, însă la Crăciun voi face și fursecuri cu cacao (se adaugă în compoziție) și budincă sau cremă de vanilie. De asemenea, se mai pot folosi și coloranți alimentari, astfel că o cremă albă poate deveni verde ca cetina bradului.

                   Poftă bună!

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

2 thoughts on “Rețetă: brăduți din fursecuri.

  1. Yammyy! Şi nu-s deloc greu de făcut. Cred că le voi încerca pentru Crăciun 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s