distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Vecinul de sus, care cântă la pian.

4 Comments

Aș vrea să-i mulțumesc. Lui sau fiicei lui pentru sunetele minunate. Pentru că nu știu exact cine cântă. Pentru că seara pășesc în tărâmul viselor în acorduri de pian, sunete firave, muzică. Pentru că dimineața, după ce îmi fac ceaiul, încep să aud și primele clape apăsate de niște degete poate adormite. Și chiar nu înțeleg…cine cântă și dimineața până târziu și seara până când adorm? Dar chiar nu mai contează…pentru că e pasiune, e determinare, e muzică. Și îmi place atât de mult, atât de mult că deși nu iese perfect, repetă și repetă și repetă…

Aș vrea să-i spun că fiecare încercare e mai bună, că e ca o culoare pe care o adaugi unei picturi, pe care, deși nu o observi din prima, ea este acolo și întregește tabloul. Poate nu sunt cele mai frumoase cuvinte pe care le pot scrie pentru a descrie acel sentiment pe care îl am când aud primele acorduri, dar…vreau să-i mulțumesc pentru că îmi încep ziua mai bine și o termin mai frumos datorită pasiunii pentru muzică, talent și ambiție. Ambiția de a fi mai bun în ceea ce face.

Ar trebui să fie câte un pianist – ca vecinul meu de sus – în fiecare dintre noi. Ar trebui ca noi toți, prin acțiunile și pasiunile noastre să facem ziua mai bună cel puțin unei alte persoane.

tumblr_mzmytfhdzJ1sbx84ao1_500

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

4 thoughts on “Vecinul de sus, care cântă la pian.

  1. auzi, da’ de ce nu vorbesti cu vecinii astia? si eu am avut un vecin pianist si era foarte bine cand repeta pentru concerte, dar in paralel avea si o trupa de Americana care era destul de plictisitoare (pentru mine). In orice caz a fost flatat cand i-am spus ca-mi place partea cu pianul.

    • Deocamdată nu m-am intersectat cu ei. Însă cu prima ocazie, voi schimba câteva vorbe și le voi arăta aprecierea mea. Mi se pare puțin ciudat să mă duc la ei la ușă: „Știți, îmi place enorm să vă ascult când repetați la pian și vă admir.”. Însă cred că la un moment dat voi face asta, dacă nu mă intersectez cu ei pe scară. Sau le voi scrie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s