distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Gust de frunze amărui.

Leave a comment

      În fiecare zi se trezea cu aceeași senzație. Că poate azi se va întâmpla ceva extraordinar. Apoi se ridica din pat și se ducea să-și facă un ceai. În timp ce bea un pahar cu apă se uita pe geam. Nicio pată albastră pe cer, chiar dacă e aproape vară. Doar gri. Griul acesta i s-a strecurat și-n suflet. Nu…nici azi nu va fi cu nimic diferit. La fel ca întotdeauna.

     Apa aproape fierbe. Ridică ibricul și din greșeală atinge cu un deget partea fierbinte a acestuia. L-a scăpat. S-a dus și ceaiul ei, s-a dus și ziua în care se va întâmpla ceva extraordinar. Îi vine să plângă atât de tare. Dar nu reușește. Se gândește că dacă va plânge se va simți mai bine, însă e doar o minciună. După ce plânge se simte și mai rău. Acum nu mai are lacrimi, așa că plânge în interiorul ei. Asta e și mai rău. Simte un nod în gât și doare. Și îi vine din nou să plângă pentru faptul că nu poate plânge.

            Pune din nou apă să fiarbă. Are mâinile și picioarele reci așa că vrea ca măcar ceaiul să o încălzească puțin. După ce e gata ceaiul, își ia cana și se duce la geam. Ce simplu pare pentru alții. Viața asta. Vezi pe unele chipuri mulțumire. Dacă nu e mulțumire, atunci e resemnare.  Alții cum reușesc? Cum mai pot să se ridice în fiecare zi din pat dacă viața lor nu e așa cum și-au dorit întotdeauna? Cum au trecut peste pragul nemulțumirii, al revoltei, a furiei? Vrea să afle și ea, dar nu e sigură că o să reziste și atunci. Pentru că ea nu vede viața așa. Încă mai speră că se va rezolva cumva și că totul va fi bine. Deși nu a fost bine niciodată. Au fost perioade în care credea că e fericită, asta până se gândea cu adevărat la viața ei. Oare oamenii care par să fi trecut peste cele trei praguri, așa trăiesc? În iluzie?

          Nu e iluzie. E minciună. Oamenii au un talent incredibil de a se minți între ei. De a-i minți pe alții. Dar cel mai bine se mint pe ei înșiși. Așa trăiesc ei, așa reușesc să se trezească în fiecare zi, cu sentimentul că totul e bine. Există și excepții, normal, cei care cunosc adevărul și reușesc să-l manevreze, să jongleze cu el așa cum le convine. Iar asta nu e minciună. E…o abilitate. Ea ar vrea să reușească cumva să folosească adevărul în folosul ei. Până acum, orice încercare a ținut câteva zile, după care se reîntorcea la starea de acum. Asta însemna că totuși încercările ei erau tot minciuni. Și atunci, cum se trăiește? Cum poți fi împăcat cu adevăratul „tu” și în acord cu tot ceea ce te înconjoară?

                Trebuie să existe o formulă, poate un fel de rețetă. E greu de crezut că totul de așa, aleatoriu. Știe că de mai multe ori i s-au întâmplat multe lucruri care pur și simplu nu pot fi doar niște întâmplări. Se gândește la acel „dacă”.

Dacă nu ar fi făcut acel lucru.

Dacă nu ar fi mers acolo, în acea zi.

Dacă nu s-ar fi întors.

Dacă ar fi ales altceva.

Dacă nu i-ar fi plăcut acel lucru.

Dacă nu ar fi visat.

Dacă nu ar fi fost așa cum e ea.

     S-a răcit și ceaiul. Mai are puțin, un sfert de ceașcă. Uneori nu îl strecoară, așa că frunzele rămân pe fundul cănii. Așa cum au rămas și acum. Și le simte gustul amărui, pe care îl iubește. Se mai uită o dată pe geam. Acel „dacă” din urmă a pus-o pe gânduri și mai tare. Până la urmă îi place așa cum e, așa cum a ales. Așa cum visează și speră. Dacă acel „dacă” nu ar fi existat, nu ar fi trăit tot ce a trăit până îl acel moment. Așa că a decis să-l lase acolo. Și în viitor, va încerca să fie ancorată în timpul pe care îl trăiește. Va simți cum fiecare moleculă din corpul ei se va uni cu moleculele din univers. Pentru că face parte din această lume, respirând, visând, sperând.

clouds

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s