distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Doamnele de marți. Monika Peetz.

2 Comments

          Pentru cei sau cele care-și doresc o lectură potrivită pentru o zi de vară, ușoară, amuzantă, fără prea multă filozofie, dar totuși interesantă, Doamnele de marți poate fi alegerea potrivită. Tipărit într-o manieră mai mult decât frumoasă, îngrijit și cu o copertă ilustrată superb, volumul a fost tradus în 22 de limbi, fiind un succes al autoarei.

         Povestea se înscrie în categoria celor în care există un grup de prietene, în acest caz cinci femei total diferite, pe care le-a unit plăcerea cursurilor de limbă franceză. Au hotărât mai apoi să stabilească o întâlnire în fiecare primă zi de marți din lună (la început întâlnirile erau săptămânale), în același local, schimbând subiecte mai mult sau mai puțin importante. Sincer, mă așteptam să fie pus mai mult accent pe acest aspect, al întâlnirilor și al discuțiilor, însă acțiunea se petrece de fapt, începând cu pelerinajul acestora, care s-a hotărât după ce soțul uneia dintre ele moare. Astfel, de-a lungul călătoriei ajung să se cunoască mai bine, atât unele pe celelalte, cât și fiecare pe sine.

         Așa cum am menționat și mai devreme, este o lectură extrem de ușoară, relaxantă, plăcută. M-a convins totuși să cumpăr și următoarele volume. Le voi citi, cel mai probabil, pe plajă.

„Minciunile sunt ca bumerangul. Se întorc şi îl lovesc pe cel care le-a lansat în lume, ca să împiedice un rău şi mai mare. Uneori imediat, alteori după ceva timp.“ – Monika Peetz

Peetz Monika, Doamnele de marți, traducere de Mihai Moroiu, editura BAROQUE BOOKS&ARTS, colecția Cadril, 2013, 288 p.

DSC_0976

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

2 thoughts on “Doamnele de marți. Monika Peetz.

  1. Într-adevăr, coperta este superbă. O trec pe lista de lecturi viitoare. Mulţumim! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s