distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

Ar fi citit și poezii.

Leave a comment

      S-a trezit și a întrebat ce zi era. Sâmbătă. Ora șase dimineața, întuneric afară. Trebuie că e înnorat, altfel n-ar fi așa întuneric. Apoi și-a adus aminte că era sfârșit de septembrie. Mâine seară avea să fie lună plină și-și dorea să o vadă reflectată în lac. În plus, era și eclipsă. Cel puțin așa zicea site-ul. Toate astea i-au venit în minte înainte să se ridice din pat.

       De serviciu. Nu-i displăcea să meargă sâmbăta la muncă pentru că oricum era liniște. Doar că obosise. S-au adunat atâtea în ultimul timp și parcă nu se mai terminau. Of, de-ar fi putut să citească mai mult. Deși citea în timpul pe care-l avea, când mânca dimineața, pe drumul spre birou, seara înainte să se culce, parcă tot citea greu. Romane. Beletristică. Ar fi citit și poezii, dar nu avea nici un volum la îndemână. Și-a amintit că trebuie să ducă o carte la birou, a luat-o și a băgat-o în plasa de bumbac. Ieri era plină cu tot felul de lucruri: un player mp3, o carte, creioane colorate, două căni de ceai, ceai la pliculețe, gumă de mestecat, șervețele. Nici că se putea mai bine, combinația perfectă. A lăsat totuși creioanele colorate acasă. O să deseneze păduri.

       După ce a ajuns la birou a deschis geamul, a pus apă în vasul pentru aromaterapie, a pus picături de ulei parfumat, a căutat lumânările. Avea mai multe din acelea mici, colorate. A aprins una maro. Și-a adus aminte când a cumpărat bricheta pentru că se simțise ciudat să cumpere o brichetă deși nu fuma. Dar s-a dovedit utilă, pentru că nu avea mirosul de pucioasă arsă, așa cum îl aveau chibriturile.  Apoi a mers și și-a făcut cafea deși o perioadă renunțase. O să renunțe să bea cafea după ce se termină toată nebunia și se mută înapoi la ei acasă. Și vor fi liniștiți și va putea să bea apoi doar ceaiuri. A coborât pe scări cu cafeaua într-o mână și cartea și o brioșă în cealaltă. Lăsase ușa de la birou deschisă, însă apa din vasul de aromaterapie nu se încălzise încă. A mers afară, a împărțit brioșa cu cățelul, a băut cafeaua în timp ce-a mai citit două capitole din carte. În tot timpul ăsta a putut să se bucure și de vântul de afară, de mirosul frunzelor uscate. După ce a terminat cafeaua s-a întors în birou. În muzeu mirosea a lăcrămioare.

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s