distandi

Life is about moments: don't wait for them, create them !

La început de toamnă.

1 Comment

            Okay, m-am întors de pe șantierul arheologic, așa că nu am avut timp să fac prea multe. Sau timp a fost, dar nu a fost stare, dat fiind că m-am trezit și cu un ochi umflat exact când mi-era lumea mai dragă și cheful mai mare de mers la muncă….

La capitolul „cum m-am mai organizat”:

 • am continuat cu listuțele mele (chiar și post-ul ăsta era trecut pe listă, deci îl bifez)
 • am trecut pe la Tulcea, de unde mi-am aruncat toate condimentele care stăteau de prea mult timp pe rafturi, o cană, niște genți/gentuțe, niște hârtii (chestii de prin facultate) și câteva cutii de produse pe care le țineam pentru garanție. Se dusese de mult timpul ăla în care ar fi intrat. Am mai aruncat de prin debara câteva chestii (esențe, apă de trandafiri & stuff). Asta a fost curățenia la Tulcea, o parte din ea.
 • A trecut frate-miu pe la mine pentru o problemă „tehnică” așa că am profitat și i-am înapoiat o carte „Arta de a pune lucrurile la locul lor” – Dominique Loreau, pe care o recomand celor care, de asemenea, vor să se organizeze mai bine. Eu nu am fost cu totul de acord cu ce scrie acolo, dar am luat ideile care mi-au plăcut și am încercat să le aplic. Și dacă tot a trecut, i-am mai dat și niște pensule pe care el le va folosi mai mult ca mine, un stick de memorie de 32 gb și un breloc. Cam astea sunt lucrurile de care „am scăpat” săptămâna asta, deocamdată. Chiar dacă sunt mici, sunt lucruri care au plecat către cineva care le va folosi mai mult decât o fac eu. Și cam asta e ideea. Dacă vor mai exista lucruri de care voi scăpa, scriu aici.
 • Apropo de cutii care stăteau aiurea, aveam un mouse de gaming, din perioada mea de glorie, care stătea în cutie. L-am scos și l-am pus în funcțiune (nu de alta, dar e mult mai mișto ca cel micuț și limitat). O să i-l înapoiez lui MJ pe cel mic. Și așa am scăpat de o cutie care ocupa loc.
 • Tot de organizare ține și faptul că mi-am „curățat” toată secțiunea de bookmarks. Și email-urile. Adunasem peste 300 de emailuri…..am uitat că trebuie să fac asta săptămânal.

 În continuare..planurile ar fi cam așa:

 • de curățat tot ce-i în dulapurile de la birou, unde deja s-au strâns o serie de chițibușuri mici care ocupă spațiu.
 • cred că o să scap de semnele de carte; ocupă spațiu acolo.
 • curățenie în hainele de vară și puse undeva bine, pentru că urmează frigul. Pe alea le am triate și nu am ce arunca că am făcut asta deja, însă vreau să îmi mai iau niște saci cu închidere etanșă în care să le depozitez.
 • Să mă mai uit prin cărți…să donez ceea ce nu mi-a atras atât de mult interesul (deja am în minte „Doamnele de marți” – dacă e cineva interesat!)

        Între timp, am urmărit un serial (încă mai am câteva episoade ca să fiu la zi) din Black Mirror  (mulțumesc Cătă!!), care merită dacă îți place să îți pui mintea puțin la contribuție. Îl recomand.

        Tot la partea de recomandări, Vulpița de scorțisoară a.k.a. Elena a pornit și ea pe „drumul spre minimalism” așa cum îl numește și mă motivează să mă țin de al meu. Mă bucur mult că am plecat din „gări” diferite, spre aceeași destinație. Să ne vedem peste un an, cu multe realizări în acest sens.

Advertisements

Author: distandi

https://distandi.wordpress.com/

One thought on “La început de toamnă.

 1. Chiar eram curioasă de ce se mai întâmplă în călătoria ta. Acum că am citit articolul, mi-am amintit că am niște spații de răscolit și de aruncat lucruri – cutii de la produse cu garanția expirată. Sau hârtii de prin birou. Sau văd eu.
  Ne auzim la următorul update! :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s